Avui hem gaudit d'un magnífic i solejat ( malgrat que va haver-hi una forta tempesta a primeres hores del matí) dia mundial del ocells a Ca l'Arnús. De la mà de l’ornitòleg Xavi Larruy i els seus companys van aprendre un munt de coses sobre diverses especies d'ocells, els quals es van agafar mitjançant xarxes per el seu estudi científic , una vegada fetes obtingudes les dades biomètriques i posada la seva anella a cada exemplar (que a mena de DNI les identificarà per sempre), van ser lliurats per poder continuar el seu viatge en algun cas fins la Àfrica subsahariana i en altres a algun arbust, refugi o arbre de les rodalies.
Gràcies per la vostra participació i aquí teniu algunes fotografies de l'activitat
Fotos Fernando carceller coordinador Aloc
A sota en primer lloc teniu una de les més boniques aus de Catalunya , el blauet (Quina gran sort van tenir¡¡¡) aquest ocell rabassut i amb un dors blau iridescent s'alimenta de peixos i probablement esta passant l'hivern al parc on s'alimenta de peixos dels estancs. Si us fixeu la part de sota del bec és de color ataronjat-vermell per aquesta raó sabem que es tracta d'una femella ( els mascles és tot negre). A continuació una cotxa cua-roja mirant la guia podem saber que és una femella ( el mascle és més acolorit) aquesta espècie esta de pas , probablement ve de una país del centre d’Europa on cria i va migrant fins a l'Africa subsahariana i aquí a Ca l'Arnús a fet una paradeta per reposar i agafar energia. La següent foto correspon a un mascle de Mallerenga carbonera ( fixeu-vos que té una ampla franja negra a mena de corbata) aquesta espècie si que és badalonina i viu tot l'any a Ca l'Arnús. La següent és un pit roig jove, que potser es emigrant , encara que aquí també hi ha exemplars sedentaris. En tot cas a l'hivern venen molts exemplars d’Europa a passar l'hivern a les contrades mediterrànies. La següent foto correspon a una parella de merles . la merla mascle es negra i la femella marró fosc també molt comuns al parc i per últim un tallarol de casquet en aquest cas un mascle perquè té el capell negre fins l'ull. ( les femelles tenen el capell marró).
Aquí teniu les xarxes de captura d'ocells. Recordeu aquest mètode de captura ESTA TOTALMENT PROHIBIT excepte per l'estudi científic portat a terme per ornitòlegs professionals amb el seu permís corresponent. Si vegeu alguna Xarxa al camp sense identificar truqueu als agents rurals, policia etc.